Szőlőbirtokunk
Borkészítés szakértelemmel, törődéssel
Matolcsi Csaba & Réka
A Matolcsi Pincészet alapítói
Családunk régóta foglakozik a Tokaj-hegyaljai borvidéken szőlőtermesztéssel, a borkészítés viszont 1991 ota kezdett hagyománnyá válni nálunk. Jelenleg 3 hektárnyi területen vannak szőlőültetvényeink a Vámosújfalu, Olaszliszka és Tolcsva határaiban elterülő Rány, Kulcsár, Kásás, Nyakvágó dűlőkben. Ezeken az ültetvényeken termő kiváló minőségű Furmint és Hárslevelű fajtákból igyekszünk minden évjáratban igényes és jó minőségű borokat készíteni.
Olaszliszkán található pincénkben készülnek a fahordós érlelésű boraink, melyeket a Tolcsván található Kisvendéglő nevű éttermünkben értékesítünk.
Pincészetünknél a borkészítés folyamatában ötvöződik a hagyomány és a modern szellemiség, ugyanis édesapámmal közösen készítjük borainkat. Fiatal korom és friss ismereteim mellett bizalommal támaszkodhatok édesapám tapasztalatára, így egymást kiegészítve és segítve igyekszünk minél karakteresebb borokat készíteni és szélesebb termékpalettát kialakítani. Mindkettőnk célja a természetesség megőrzése és fajták egyedi stílusának megteremtése.
Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, fordulj hozzánk bizalommal bármelyik elérhetőségünkön és látogassatok el Hozzánk!
Várunk Titeket Sok Szeretettel!
Matolcsi Réka